LEAGUE of Extraordinary People VWS

De League of Extraordinary People (kortweg: de League) is hét netwerk vóór en dóór rijksambtenaren met een arbeidsbijzonderheid. Een platform om gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, herkenning te vinden en ambities tot bloei te laten komen.

Dewi-Jill van den Heuvel is voorzitter van LEAGUE VWS en ze zoeken nog enthousiaste collega’s met een bijzonderheid bij VWS die willen helpen dit netwerk op te bouwen. Doe en denk ook mee!  

Bouw je ook mee aan de LEAGUE VWS of wil je op de hoogte blijven? Stuur een mail naar deni@minvws.nl en neem eens een kijkje op Groep – vws#Net (vwsnet.nl).

Lancering LEAGUE VWS

Op 6 oktober 2022 werd LEAGUE VWS officieel gelanceerd door sG Marcelis Boereboom. League VWS maakt onderdeel uit van de LEAGUE Rijk: het netwerk voor en door rijksambtenaren met een arbeidsbijzonderheid.

Marcelis Boereboom voelt zich erg betrokken bij de LEAGUE VWS. Hij zei hierover: “Mijn levensopvatting is niet voor niets: Elk mens is ongelijk en uniek, maar iedereen is gelijkwaardig. Mijn rol hierin is de norm te stellen. We moeten meer divers worden en ruimte creëren voor iedereen. En we zijn er nog lang niet.”

Marcelis vertelt dat hij het thema hem ook persoonlijk raakt: “Door mijn chronische ziekte heb ik vaak tegenwerking gekregen. Je moet veel kracht hebben en eigenwijs zijn om hier tegenin te gaan. En als ik heel eerlijk ben, ben ik wel heel trots dat ik met al mijn beperkingen op mijn 63e sG ben geworden. Hopelijk is dat een goed voorbeeld voor iedereen.” 

Wanneer Dewi-Jill van den Heuvel, voorzitter van de LEAGUE VWS, Marcelis vraagt wat het voor hem persoonlijk betekent, wordt hij even stil. Hij zegt recht uit het hart: “Door mijn chronische ziekte heb ik vaak tegenwerking gekregen. Je moet veel kracht hebben en eigenwijs zijn om hier tegenin te gaan. En als ik heel eerlijk ben, ben ik wel heel trots dat ik met al mijn beperkingen op mijn 63e sG ben geworden. Hopelijk is dat een goed voorbeeld voor iedereen.”

Dewi-Jill van den Heuvel, maakte van de gelegenheid gebruik Marcelis te verrassen met de Onbeperkte Denkers Erkenning, voor zijn inzet voor het VN Verdrag Handicap, Discriminatie en gelijke kansen en zijn niet aflatende inzet om binnen de organisatie de aandacht op D&I thema’s te vestigen.

Op de vraag of hij beschermpersoon wil worden van de LEAGUE VWS, antwoordt hij: “Na zo’n mooie prijs kan ik hier natuurlijk alleen maar ja op zeggen. Dat wil ik zeker zijn!”

Bekijk de video van LeagueVWS, waarin te zien is wie ze zijn en waar ze voor staan. 

Lees hier over de ODE-uitreiking aan Marcelis Boereboom.

Maak kennis met de voorzitter van League VWS

Interview met Dewi-Jill van den Heuvel

“Streven naar inclusie in alle facetten, waaronder goede, passende voorzieningen voor iedereen”

Lees het verhaal

Ben jij iemand met een arbeidsbijzonderheid en werk je bij VWS?

Sluit je aan bij de League VWS, je bent van harte welkom! Op de hoogte blijven of nog vragen? Mail dan naar deni@minvws.nl


Ben jij ook een Onbeperkte Denker?