Onbeperkt Ervaren

Jaap Bressers: nieuwe talenten

Iedereen krijgt zijn eigen uitdagingen in het leven. Wat je op je pad krijgt, daar kun je niet voor kiezen. ‘Maar als shit je overkomt, maak er dan in ieder geval mest van’, zegt cabaretier en spreker Jaap Bressers (1983).

Jaap heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen. Aanvankelijk doet hij dat door het liefst zo hard mogelijk te werken om zijn droom te verwezenlijken: topmanager worden na zijn studie Internationaal Management. Op zijn 21e verandert alles. Een frisse duik in zee loopt uit op een hoge dwarslaesie. Na een zware revalidatieperiode besluit Jaap zijn leven een totaal andere draai te geven.Wat kan je hier zelf mee? 2 Inzichten:

  • Sta eens stil bij de vraag wat jij heb mogen leren van datgene wat er op je pad is gekomen.
  • Ken jij collega’s die te maken hebben (gehad) met een grote uitdaging op zijn/haar levenspad? Welke kracht heeft hij/zij hierdoor ontwikkeld?

Nieuwsgierig

Misschien heb je wel eens gesprekken met sollicitanten met een arbeidsbeperking. Onze tip: wees nieuwsgierig naar de talenten en kracht van deze persoon. Blijf uit de valkuil om eerst of vooral te praten over wat iemand niet of minder goed kan.

Meer Onbeperkt Ervaren?

Bekijk dan de mini-documentaire ‘Hersenletsel geen beletsel’ van Menno Willemsen, hij werkt bij de Directie Informatievoorziening van de Belastingdienst.

Ben jij ook een Onbeperkte Denker?