ODE aan Netwerk BeeBijzonder

Krista Kuipers, plaatsvervangend secretaris-generaal en bestuurder van de OR Kern en DOR bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de ODE, de Onbeperkte Denkers Erkenning, namens zichzelf en de OR Kern uit aan drie toppers van Beebijzonder, het netwerk binnen SZW voor en door mensen met een arbeidsbijzonderheid. Vincent Burgwal, Robert Nijkamp en Jan-Teun de Bakker namen de ODE in ontvangst.

Motivatie van pSG Krista Kuipers:

Gisteren heb ik iets heel Bijzonders mogen doen. Ik mocht de ODE -de Onbeperkte Denkers Erkenning- uitreiken aan drie SZW-toppers; Vincent Burgwal, Robert Nijkamp en Jan-Teun de Bakker. Zij zijn de drijvende kracht achter BeeBijzonder, een netwerk binnen SZW voor én door mensen met een (arbeids)bijzonderheid. Vincent en Robert zijn hier in juni 2021 mee begonnen en hebben sindsdien, inmiddels samen met Jan-Teun, diverse activiteiten voor medewerkers gefaciliteerd. Zo is er maandelijks het BeeBijzonder Café, waar mensen met een (arbeids)bijzonderheid elkaar kunnen ontmoeten en hun ervaringen kunnen delen, bijvoorbeeld over waar ze in werksituaties tegenaan lopen. Ook organiseert BeeBijzonder themabijeenkomsten. Dit jaar volgt er nog een themabijeenkomst over autisme en één over inclusie.

Vincent, Robert en Jan-Teun hebben deze Onbeperkte Denkers Erkenning meer dan verdiend. Zij staan als geen ander voor een inclusieve werkcultuur, denken in talenten en mogelijkheden, zien kansen, luisteren naar andere geluiden, kijken met een open blik, zijn onbevooroordeeld… en maken daarmee het verschil. Ik ben dan ook heel trots op deze kanjers!

Else van Dijk, adviseur medezeggenschap, voegt toe:

‘Een bijzondere vermelding voor Cynthia Roumimper. Met haar eindeloze enthousiasme, aanstekelijke positieve energie en harde werk is zij de steun en toeverlaat van BeeBijzonder. Oorspronkelijk deed ze dit vanuit haar rol als ambtelijk secretaris van de OR Kern, maar het komt ook voor dat ze in haar vrije tijd bezig is met BeeBijzonder.’


Ben jij ook een Onbeperkte Denker?