ODE voor Wilbert van de Griendt

Geert Rutgers nomineerde Wilbert van de Griendt, Directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (DSU) bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voor een ODE.

Geert schrijft:

“De afdeling UVB heeft oog voor de medewerker met een beperking. In mijn geval (ik weet nu als 59 jarige een kleine 7 jaar dat ik autisme heb) is mijn functie omschrijving weliswaar niet aangepast, maar hoef ik niet alle taken uit te voeren. Ik word (schaal 11) met name ingezet voor die taken waar ik goed in ben. De collega’s, die weten dat ik autisme heb, laten mij in mijn waarde en vragen soms of ik een bepaalde taak wil/kan uitvoeren. Ook vragen ze of ik niet te veel hooi op mijn vork neem, omdat ik moeilijk nee kan zeggen. Ik word binnen UVB gewaardeerd om wie ik ben en wat ik kan. In het “circus” van bijzondere beloningen draai ik gewoon mee (en heb die al een paar keer mogen ontvangen). De sfeer vind ik zo goed dat ik fluitend naar mijn werk ga.”

Over Wilbert zegt Geert:

“Vakbekwaam, sociaal (oprechte belangstelling voor medewerkers; maakt tijd voor je vrij ), geeft medewerkers  kansen en waardering. Een wijze en inspirerende people manager. Heeft vrouw en 2 dochters en woont in Gouda. Houdt van reizen, vooral verre reizen (China, Amerika, Azië..). Is bezeten van klassiek muziek en bezocht ook veel klassieke concerten (helaas nu niet in coronatijd). En boven alles: hij heeft verschrikkelijk veel humor!”

Wilbert geeft zelf als tip aan anderen: “Toon passie en betrokkenheid in alles wat je doet op de werkvloer. Niet alleen voor de inhoud van het werk, maar ook voor de collega’s waarmee je je werk doet. Toon lef in het doorbreken van ingesleten patronen, tradities en gewoonten. Creëer energie in plaats van bureaucratie. Moet je kijken wat je er dan voor terugkrijgt!”

Lees hier de Ode die Onbeperkte Dichter Eric Hoogeweg voor Wilbert maakte.


Ben jij ook een Onbeperkte Denker?