ODE aan Jacqueline Rensen

Jacqueline Rensen werkt als Recordbeheerder bij het ministerie van OCW. Zij werd voorgedragen voor een ODE door Jenny van Hoof-Laval.

Jenny zegt over Jacqueline: “Jacqueline zet zich altijd in voor mensen met een auditieve beperking. Ze heeft die beperking zelf ook. Dat wat zij wil bewerkstelligen, dient echter een hoger doel dan dat zij haar werk goed kan doen. Zij is altijd op zoek naar een mogelijkheid om medewerkers van het ministerie ervan te overtuigen dat het heel belangrijk is om niet alleen met woorden te communiceren, maar ook met gebaren en gezichtsuitdrukking.

Ze kreeg voet tussen de deur voor het organiseren van Nederlandse GebarenChallenges bij OCW. Ze begon klein om mensen enthousiast te maken en om medewerkers bekend te maken met wat ze nu eigenlijk bedoelde. Inmiddels heeft ze meer dan honderd collega’ s enthousiast gekregen om deel te nemen en krijgt ze alle ruimte haar project tot een succes te maken. 

Jacqueline is met haar idee├źn en gedrevenheid een voorbeeld van inclusie. Jacqueline kan niet om haar beperking heen in die zin dat deze direct duidelijk is als ze moet communiceren. Maar zij denkt out of the box, is niet bang om de confrontatie met horende medewerkers aan te gaan, daagt ze uit en breekt met haar initiatieven een lans voor andere medewerkers met een beperking. Omdat zij er is, oefent ze haar invloed op de organisatie uit. Het is een goede invloed. Vandaar dat zij een ODE verdient.”

Lees hier de Ode die Onbeperkte Dichter Eric Hoogeweg voor Jacqueline maakte.


Ben jij ook een Onbeperkte Denker?