ODE voor team banenafspraak van Bianca Kaïm

Wendy Simonse van het programmateam Diversiteit en Inclusie nomineerde het team Banenafspraak van Rijkswaterstaat voor een ODE. Programmamanager Bianca Kaïm nam de ODE in ontvangst.

Wendy schrijft:

‘Het team Banenafspraak bij Rijkswaterstaat bestaat uit ongeveer 15 mensen. Stuk voor stuk zijn ze allemaal zeer bevlogen en vastbesloten collega’s uit de doelgroep van de banenafspraak te werven en te behouden. Ze zetten alles op alles om het beste uit de kandidaten te halen, om iedereen een passende plek te geven waar de nieuwe collega kan groeien en bloeien. In dit team zitten trouwens ook mensen die zelf een doelgroep registratie hebben. Zij weten als geen ander wat het met een mens kan doen.

Dat er nu een Coronavirus door het land waart, houdt hen niet tegen. Ook in deze tijd gaan zij gewoon (nou ja, gewoon) door met het plaatsen van mensen. Uiteraard houden ze nu wel rekening met de karakters en behoeftes van potentiele kandidaten. Inwerken op afstand is lastig. Maar er zijn zat potentiële collega’s die gedijen bij thuiswerken.

Het team wordt geleid door programmamanager Bianca Kaïm. Sinds haar komst is het aantal collega’s met een arbeidsbeperking en of een afstand tot de arbeidsmarkt enorm gegroeid. Zij weet velen te inspireren en te motiveren. Toen zij in deze functie aantrad, bouwde zij een dijk van een team op. Ze heeft een hele groep intern begeleiders op de been gekregen. Dat zijn mensen over heel RWS heen die het begeleiden naast hun gewone werk doen. Zij zijn de aanspreekpunten voor de kandidaten en hun manager voor niet direct aan werk gerelateerde zaken.

Verder heeft iedere kandidaat een buddy voor direct contact op de werkvloer voor werkgerelateerde zaken. Daarnaast is er een recruitmentteam binnen team banenafspraak. Zij benutten elke gelegenheid om mensen te werven en om geschikte plekken te zoeken. Door in te springen op ieder artikel op intranet en vacatures “he, heb je al eens aan iemand uit de banenafspraak gedacht?”.

Het is als het ware een heel programma waar ik erg trots op ben dat het bij mijn organisatie bestaat!’

Lees hier de Ode die Onbeperkte Dichter Eric Hoogeweg voor het team van Bianca maakte.


Ben jij ook een Onbeperkte Denker?