Petra Baks

Beste Onbeperkte Denkers,

Dit keer een andere nieuwsbrief dan die jullie gewend zijn van Onbeperkte Denkers. De realiteit waar we nu iedere dag mee te maken hebben, doet een ander beroep op ons en op onze verantwoordelijkheid; vermijd zoveel mogelijk sociaal contact. Thuiswerken, de kinderen thuis, half lege winkels en alle maatregelen zoals ze tot nu toe genomen zijn, raken ons allemaal.

Voor de een is het op een andere manier met elkaar werken een uitkomst, voor de ander een verschrikking. Sommige collega’s hebben in de naaste omgeving te maken met corona of zijn zelf ziek. Anderen zetten zich in voor mensen die extra kwetsbaar zijn. Er ontstaan allerlei acties om elkaar te blijven helpen, dit maakt mij toch altijd een beetje trots als Nederlander. Ik word persoonlijk ook flink geraakt door de corona crisis, ik ben iemand uit de kwetsbare doelgroep. Mijn zorgverleners komen nog steeds over de vloer, maar nemen extra hygiëne maatregelen.

Al maanden doe ik boodschappen bij Picnic. Nu ben ik gedwongen om zelf naar de winkel te gaan, omdat de bezorgmomenten de komende weken vol zijn. De apotheek overhandigt medicijnen door deze op een statafel te leggen waarbij anderhalve meter afstand gewaarborgd wordt. Dat ik mijn medicijnen zo niet kan pakken, is mijn zaak. Regels zijn nu echt regels. Thuisbezorgd zet het eten voor de deur. Maar ik krijg dat vanuit mijn rolstoel nooit van de grond. Dankzij een groot sociaal netwerk kom ik de komende periode wel door.

Contact met collega’s is echter beperkt en gaat nu op afstand. En dat terwijl sociaal contact in deze tijden van onzekerheid en verandering juist zo belangrijk is. Voor mensen mét en zonder arbeidsbeperking. Hoe kunnen we echt contact houden in deze weken?

Mijn vraag aan jullie is: Let ook nu op collega’s die je normaliter tegen komt bij de koffieautomaat. Bel eens met collega’s die je al lang niet meer hebt gesproken. Juist in deze tijden moeten we extra op elkaar letten en zorgen dat we allemaal zo goed en gezond mogelijk blijven!

Petra Baks
Programma manager Onbeperkte Denkers


Heb jij vragen, tips of ervaringen?

Heb jij vragen, tips of ervaringen over hoe om te gaan met (thuis)werken en contact met anderen, arbeidsbeperking of niet? Je vindt jouw vraag, tips, antwoorden en advies van anderen op de pagina ‘Veelgestelde vragen’!

Bel jij iemand of wil je gebeld worden?

Heb je behoefte aan wat persoonlijk contact en/of steek jij graag iemand een hart onder de riem? Klik op de button en geef je op om met iemand te bellen!

Ben jij ook een Onbeperkte Denker?