Anders kijken, meer zien

Wendy Schuchmann werkt als medewerker accountmanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van BZK. Zij droeg haar ervaringsverhaal over talenten, ambitie, carrièrekansen en vooroordelen over autisme voor toen zij meedeed aan Diversity Day 2019. Voor Wereld Autismedag 2021 herschreef ze haar voordracht tot onderstaande column.

Ik wil mij als werknemer met autisme verder ontwikkelen

Mijn leergierigheid en mijn ambitieuze instelling roepen bij de ene persoon bemoediging en enthousiasme op, en bij de andere persoon overbezorgdheid en onbegrip. Onbekendheid met de diversiteit binnen het autismespectrum. Wij lijken lang niet allemaal op het stereotype beeld. De autisten zoals we die vaak in films en series hebben gezien, zijn heel getalenteerd en verdienen respect voor wie zij zijn en wat zij te bieden hebben. Velen van ons zitten echter weer anders in elkaar. Een autist kan prima sociaal en betrokken zijn, van afwisseling houden en allerlei initiatieven opzetten. De een is de klassieke IT’er, de ander werkt in de zorg, de ander schildert en weer een ander wil stappen zetten als rijksambtenaar. Verder is er onbekendheid met de doelgroep hoger opgeleiden met een bijzonderheid. Op de brochures van het UWV zie je een vriendelijke jongeman inpakwerk doen en er wordt vaak gesproken van eenvoudige, repetitieve taken. Goed voor een deel van de doelgroep, maar velen van ons hebben meer uitdaging nodig dan dat. Ik ben een van hen. Tot slot bemerk ik onbekendheid met een actieve opstelling van mensen die tot een zogenaamde minderheidsgroep behoren. Dat wij ook zelf dingen in gang willen zetten en daar, eventueel met ondersteuning, wel degelijk toe in staat zijn, dat is helaas minder bekend. Wij hoeven niet gered te worden. Wij knokken zélf en vragen hulp voor wat er nog niet lukt.

Ik vertel je daarom graag over mijn sterke kanten

Mijn sterke kanten zijn: nauwkeurigheid, betrokkenheid, intrinsieke motivatie, rechtvaardigheidsgevoel en kennis van de Rijksoverheid. Ik ben goed in schrijven, onderzoeken en coördineren en stel mij consistent en dienstverlenend op. Bovendien ben ik maatschappelijk betrokken en ben ik tevens in staat om mijn idealen om te zetten in daden en positieve ontwikkelingen. Met al deze eigenschappen ben ik verder gekomen dan deskundigen hadden ingeschat en om deze eigenschappen word ik gewaardeerd.

Als ik kijk naar de ontwikkelingen die ik als werknemer heb doorgemaakt, dan kan ik daar alleen maar trots op zijn. En ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om met een beladen status en weinig ervaring aan de slag te gaan bij het RVB.

Ik kon al snel beginnen als ondersteuner bij de sectie Relatiemanagement. In mijn functie medewerker accountmanagement heb ik de accountmanagers op zorgvuldige wijze ondersteund. Maar vooral als eindredacteur van Kijk op de Klant, de interne nieuwsbrief over relatiemanagement, heb ik mij met veel plezier en toewijding ingezet. Ik ben actief geweest als secretaris van het inclusienetwerk van het Rijksvastgoedbedrijf. Dit waardevolle initiatief zet zich in voor medewerkers met een bijzonderheid en is tevens een gelijkwaardige en coöperatieve gesprekspartner voor management en HR. En ik kreeg een mooie kans tijdens mijn freelance-opdracht bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ik kwam in de redactie van de inspiratiebundel ‘Inclusief werkgeverschap – het VN-Verdrag in jouw gemeente’. Met mijn taalvaardigheid en ervaringsdeskundigheid zorgde ik ervoor dat de waarden die wij nastreefden nog duidelijker in de tekst naar voren kwamen. 

Nu ik bovenstaande ervaringen heb opgedaan en ook als persoon enorm ben gegroeid, ben ik helemaal klaar voor nieuwe kansen. Ik wil een positieve bijdrage leveren aan een maatschappelijke of publieke organisatie en mijn vaardigheden als werknemer versterken. Ik wil nieuwe dingen leren, steeds beter worden in wat ik al doe en verborgen talenten van mezelf ontdekken en inzetten. Er is veel waar ik energie van krijg en waarmee ik tegelijkertijd een werkgever zoals de Rijksoverheid van dienst kan zijn.

Toch heb ik ook iets nodig van de Rijksoverheid als werkgever. Het belangrijkste is vertrouwen en voor vol worden aangezien.

Vertrouw erop dat ik een werknemer ben als iedereen en dat ik het waard ben om in te investeren. Geloof mij als ik zeg dat ik zélf in kan schatten wat ik wel en niet aankan. Bouw, in samenwerking met mij en andere ervaringsdeskundigen, aan mooie loopbaankansen en een netwerk waar beide partijen iets aan hebben. En vooral: als er iets is, praat dan niet over mij, maar met mij. Ik zal je positief verrassen met mijn antwoord.

Tekst: Wendy Schuchmann

Ben jij ook een Onbeperkte Denker?